El trinquet d’Algemesí podria reobrir gràcies als pressupostos participatius

Al cap de deu anys de tancament, ara és un brossegar, però amb els diners de la Generalitat es podria condicionar perquè hi practique la xicalla

El trinquet d'Algemesí que fins ara estava abandonat / À Punt NTC
Paco Morrió
06 d'octubre 2021 - 15:53

Fa deu anys que ningú xafava la pista d’aquest trinquet d’Algemesí. Els hereus del carrer volien donar-li una eixida, com a trinquet i com a solar, però era molt difícil perquè és un passadís massa estret per a construir-hi cases. Per això ha passat anys penjat a les parets de les immobiliàries i sense vendre’s, cosa que era un problema per als propietaris, tal com han explicat a À Punt: cada any han de pagar la contribució i, en ser tan gran, és una suma de diners molt elevada. 

Ara, gràcies al Club de Pilota d'Algemesí, hi ha esperança de futur per al trinquet. Plàcid Navarro, el seu director, explica com se’ls va ocórrer parlar amb l’Ajuntament del municipi per a rehabilitar el vell trinquet i poder utilitzar-lo per a jugar a raspall amb les xiquetes i els xiquets de l’escola.

La fortuna va voler que, poc després de tindre la idea, descobriren l'existència dels pressupostos participatius i decidiren presentar el projecte, que va tindre molt d’èxit i va aconseguir les signatures necessàries per a entrar-hi en només un parell d’hores.

Ara està tot en mans de la Conselleria de Transparència i Participació, que ha de decidir quins projectes reben el finançament de 148.000 euros. Una decisió que es prendrà el 29 d’octubre, després d’haver revisat tots els projectes. 

També et pot interessar

stats