El Tribunal Suprem tomba els recursos pendents contra l'exhumació de Franco

Uns historiadors assenyalen que el dictador no pagava les despeses del Pazo de Meirás.

Imatge d'arxiu del Valle de los Caídos
Imatge d'arxiu del Valle de los Caídos / Europa Press.

El Tribunal Suprem ha desestimat els tres recursos que quedaven pendents contra l'exhumació de Francisco Franco del Valle de los Caídos, que va tindre lloc el 24 d'octubre de 2019 després de l'aval dels magistrats, que ja van rebutjar el recurs de la família.

A l'espera de conéixer els detalles de les sentències, l'alt tribunal ha desestimat els recursos de la comunitat benedictina, de la Fundació Francisco Franco i de l'Associació per a la Defensa del Valle de los Caídos.

Juí pel Pazo de Meirás

Però aquest no és l'únic assumpte judicial en què es troba la família del dictador. El govern d'Espanya tracta de recuperar la propietat pública del Pazo de Meirás, la residència d'estiu de Francisco Franco, per considerar que la compra en 1941 va ser "simulada" i "fraudulenta".

Aquest dimarts, els investigadors Carlos Babío i Manuel Pérez han assegurat en el juí que "l'acte simbòlic de lliurament" del Pazo de Meirás a Franco es va fer al cap de l'Estat, no a títol personal, i de fet sostenen que el dictador "no pagava res" relatiu a les seues despeses.

"De l'anàlisi de la documentació puc afirmar que la Casa Civil –organisme que s'encarregava de tots els aspectes de la vida diària de Franco– pagava absolutament tot el que tenia a veure amb les necessitats d'intendència" del dictador, ha explicat Babío, que sosté que "la línia que separava els afers públics dels privats era difusa o inexistent; en el millor dels casos, difusa".

També et pot interessar

stats