El Tribunal Suprem sentencia que el maltractament sense lesions ha de dur aparellada orde d'allunyament

En el cas examinat, un home va agredir la pròpia parella en un carrer de Getafe (Madrid). La parella no necessità atenció mèdica.

Amb aquesta sentència, el Suprem fixa criteri en una qüestió on les audiències provincials no havien mantingut una línia uniforme
Amb aquesta sentència, el Suprem fixa criteri en una qüestió on les audiències provincials no havien mantingut una línia uniforme

El Tribunal Suprem ha establit en una sentència que el maltractament a la parella o exparella sense causar cap lesió també ha de ser castigat amb una orde d'allunyament de la víctima, a més de la preceptiva pena de presó que du aparellat aquest delicte. En la sentència, de la qual ha sigut ponent el jutge Pablo Llarena, l'alt tribunal estableix jurisprudència en aquesta qüestió i determina: "El delicte de colpejar o maltractar sense causar lesió" -conegut com a maltractament d'obra- la parella o exparella i sense que necessite assistència facultativa ha de portar "de forma imperativa, la pena accessòria de prohibició d'aproximació a la víctima".

El tribunal afig que el Codi Penal castiga amb les mateixes penes de presó (de 6 mesos a un any) tant l'agressor que causa a la víctima lesions que requereixen assistència mèdica, com el que la maltracte sense causar-li lesió, per la qual cosa aquest últim cas també ha de portar aparellada l'orde d'allunyament que s'imposa en el primer.

Amb aquesta sentència, el Suprem fixa criteri en una qüestió on les audiències provincials no havien mantingut una línia uniforme, i en la qual tampoc la jurisprudència de la mateixa sala penal de l'alt tribunal havia sigut unànime.

En el cas examinat en la sentència, la sala condemna a 9 mesos de presó i prohibició d'acostar-se a menys de 500 metres de la víctima durant dos anys a un home que va agredir la seua parella en un carrer de Getafe (Madrid), sense que aquesta precisara atenció mèdica. 

Amb aquesta decisió, el Suprem revoca una sentència de l'Audiència Provincial de Madrid i també condemna l'agressor a dos anys de prohibició del dret a tinença d'armes.

També et pot interessar

stats