El Tribunal Suprem no revisarà les decisions dels TSJ sobre la Covid-19

L'alt tribunal inadmet el recurs de cassació d'un particular contra l'acte del TSJCV que va autoritzar una sèrie de mesures adoptades per la Generalitat

Veïns d\'Alacant recorren contra la decisió del TSJCV sobre els depòsits de combustible del port
Seu del TSJCV / À Punt NTC
À Punt NTC
18 de maig 2021 - 17:35

El Tribunal Suprem no revisarà les decisions dels tribunals superiors de justícia (TSJ) de les comunitats autònomes respecte a les restriccions per la Covid-19 que s'hagen acordat abans d'acabar l'estat d'alarma. És el principal argument que arreplega una interlocutòria de la sala contenciosa administrativa de l'alt tribunal per la qual inadmet a tràmit el recurs de cassació d'un particular contra l'acte del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana que va autoritzar una sèrie de mesures adoptades per la Generalitat.

El pronunciament s'ha donat en resposta al recurs de cassació que presentà un advocat valencià contra l'acte del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) que va autoritzar determinades restriccions contra la Covid en aquesta comunitat una vegada va quedar alçat l'estat d'alarma el 9 de maig. Com que la interlocutòria del TSJ valencià és de dos dies abans, el 7 de maig, ha d'aplicar-se la doctrina anterior, en la qual el procediment conclou una vegada les mesures són ratificades pels jutges contenciosos del territori en qüestió.

El mateix advocat ha acudit al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) per a denunciar el que considera una vulneració dels seus drets fonamentals per haver sigut inadmesos els recursos que va interposar tant en el Tribunal Suprem com en el Tribunal Constitucional contra la declaració de l'últim estat d'alarma.

També et pot interessar

stats