El Tribunal Suprem publica la sentència que mostra la seua divisió

VÍDEO | El Tribunal Suprem publica la sentència que mostra la seua divisió
27 de novembre 2018 - 16:10

El Tribunal Suprem acaba de fer pública la sentència que argumenta la rectificació sobre l'impost de les hipoteques, que obligava als bancs a pagar-lo. Una resolució que va provocar una crisi al si de la institució i que ha tret a la llum la batalla que es va viure a la sala. Els magistrats a favor que el client pagara la taxa qualificaren el canvi de criteri radical i injustificat. 

Els magistrats que votaren a favor que pagaren els clients consideraven que la sentència que obligava els bancs a pagar l'impost d'actes jurídics documentats era un canvi inapropiat. Els magistrats que donaven suport al nou criteri de carregar l'impost als bancs, en canvi, van advertir que es posava en qüestió el valor de la jurisprudència del Suprem i es danyava la imatge de l'alt tribunal. 

La resolució que s'ha públicat ara posa negre sobre blanc 15 hores de debat intens en què el Suprem va decidir, per 15 vots contra 13, tornar a imputar als clients l'impost de les hipoteques. Tot i això, a la pràctica ha quedat sense efecte perquè el govern va aprovar un decret llei que atribueix el pagament a les entitats bancàries.

També et pot interessar

stats