El Tribunal Suprem prohibeix penjar banderes arc iris als edificis públics per no ser “oficials”

Ajuntaments i diputacions han trobat diverses fórmules per a mostrar el seu suport al col·lectiu LGTBI sense fer servir cap bandera.

Façana de la Diputació de València
Façana de la Diputació de València / @dipvalencia (Twitter)

L'Orgull 2020 arriba marcat per la recent sentència del Tribunal Suprem que rebutja les banderes no oficials en l'exterior dels edificis públics per a preservar la neutralitat institucional.

La sentència ha desembocat ja en dues resolucions judicials de diferent signe: un jutge ha rebutjat prohibir la bandera de l'arc iris a l'ajuntament de Saragossa i una jutgessa ha ordenat a l'ajuntament de Cadis retirar-la.

En aquesta línia, l'Associació Espanyola d'Advocats Cristians, denuncia que la bandera LGTBI només representa a una part de la ciutadania i ha considerat que és equivalent a l'ús d'“estelades a Catalunya o ikurriñes a Navarra”.

Al territori valencià, diferents institucions i consistoris han mostrat el seu suport al col·lectiu LGTBI fent servir fórmules que no entren en contradicció amb la sentència del Tribunal Suprem.

Així doncs, la Generalitat, les diputacions provincials de València i Alacant i diversos ajuntaments com el d'Alcoi, Beniarrés o Elx han utilitzat lones o banderoles amb les franges de la bandera LGTBI, que tècnicament no són denunciables perquè no són banderes per se.

En el cas de l'ajuntament de Torrent, la bandera LGTBI es mostrarà en la pantalla led instal·lada en la façana. Des del grup municipal de Compromís, però, s'ha penjat una bandera arc iris al seu despatx perquè no consideren que aquesta bandera “estiga afectada per cap sentència”.

També et pot interessar

stats