El Tribunal Suprem confirma la presó permanent revisable per l’assassí d’una anciana a València

L’home va asfixiar la dona, de 82 anys, i després li va robar les joies, que va vendre tres dies després

Tribunal Suprem
La façana del Tribunal Suprem en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

La sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat la pena de presó permanent revisable a un home que va matar una anciana de 82 anys, que vivia sola a la seua casa, per a robar-li després les joies. Els fets van ocórrer el 19 d'agost del 2018 a València, quan l'acusat va telefonar a l'anciana, a qui coneixia perquè havia treballat a sa casa en diverses ocasions, i li va dir que havia de veure-la per a parlar amb ella d'unes factures.

L'anciana, que vivia sola, confiava en l'acusat i hi va accedir, però, una vegada a l'interior de la casa, aquest va aprofitar una distracció d'ella i, sobtadament, li va tapar la cara amb un coixí, o una cosa semblant, fins que va morir asfixiada. Segons els fets provats, l'acusat va aprofitar la seua superioritat física per a matar sense dificultat l'anciana, que tenia 82 anys, feia 1,52 metres i pesava 60 quilos, per la qual cosa no podia defensar-se.

Després de cometre el crim, es va endur joies que la dona guardava en una caixa. Després de deixar-lo tot en ordre i el cadàver al llit, com si la víctima estiguera adormida, va abandonar la casa. Tres dies després dels fets, l'acusat va vendre les joies. La causa de la mort de l'anciana va ser insuficiència respiratòria aguda per asfíxia mecànica per sufocació.

La sala ha desestimat així el recurs de cassació presentat per l'acusat contra la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana, que havia confirmat la dictada per un tribunal amb jurat de l'Audiència Provincial de València. Aquesta sentència li imposava la pena de presó permanent revisable pels delictes de robatori amb violència en concurs medial amb delicte d'assassinat agreujat, amb l'atenuant de toxicomania, així com el pagament d'una indemnització de 30.000 euros a cadascuna de les dues filles de la víctima i de 5.713 euros als hereus.

També et pot interessar

stats