El Tribunal Suprem confirma la presó permanent als condemnats per la mort del seu fill de dos anys

El TS considera compatible la presó permanent revisable amb la mort traïdorenca d'un xiquet

Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia de València
Imatge d'arxiu de la Ciutat de la Justícia de València / Europa Press

El Tribunal Suprem ha confirmat la presó permanent revisable per l'assassinat d'un xiquet de dos anys a Elx tant per a la mare, per omissió, com per a la parella d'ella, autor de la pallissa que va acabar en la mort del menor, al setembre del 2018, a la casa on convivien els tres.

En un primer moment, la sentència del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV) havia anul·lat la condemna per presó permanent, que sí que s'havia imposat en origen l'Audiència d'Alacant. Finalment, el Suprem ha acordat per majoria estimar el recurs de l'acusació particular, al qual s'havia adherit la Fiscalia, que sí que considera compatible la presó permanent revisable amb la mort traïdorenca d'un xiquet, la decisió del qual es va avançar el passat 31 de maig.

Els fets van ocórrer al domicili familiar, a Elx, on la parella residia amb el menor i on prèviament l'acusat havia propinat pallisses i colps en diverses parts del cos d’Aarón, mentre que la mare, malgrat conéixer aquesta situació, "ho consentia" i no feia res per evitar-ho, segons la sentència de l'Audiència d'Alacant.

El 13 de setembre del 2018, l'home va propinar una nova pallissa al xiquet i va arribar fins i tot a estavellar-lo contra alguna superfície abans d'oprimir-li el coll. La mare, que estava a l'habitatge mentre es produïa l'agressió, el va traslladar a l'Hospital del Baix Vinalopó, on va morir el 17 de setembre, segons la resolució de l'Audiència d'Alacant.

L'autòpsia i els metges van acreditar les diverses lesions que presentava el cos del xiquet, com a hematomes, eritemes o fractures, pel maltractament habitual.

També et pot interessar

stats