El Tribunal Suprem confirma la multa de la Generalitat a Airbnb

Turisme Comunitat Valenciana ha guanyat quatre processos judicials contra plataformes de lloguer.

Turisme Comunitat Valenciana ha guanyat quatre processos judicials contra plataformes de lloguer
Turisme Comunitat Valenciana ha guanyat quatre processos judicials contra plataformes de lloguer

El Tribunal Suprem ha confirmat la sanció de 30.000 euros que la Generalitat va imposar a la plataforma de comercialització d'habitatges turístics Airbnb per no haver sol·licitat ni haver mostrat el número de registre dels habitatges que comercialitza.

"El fet que el Suprem ens done la raó contra aquests gegants globals és una notícia molt positiva que llança un missatge de no-impunitat", ha explicat el secretari autonòmic de Turisme, Francesc Colomer, en un comunicat després de conéixer la resolució de l'alt tribunal. 

"És una bona notícia per al sector regulat i professional, així com per al model turístic que busquem per a la nostra comunitat, on l'intrusisme i la competència deslleial no hi tenen espai", ha expressat Colomer, que ha recordat que aquesta sentència contra Airbnb és la quarta que Turisme Comunitat Valenciana ha guanyat en els tribunals.   

Des del 2015 s'han iniciat 54 procediments sancionadors a aquest tipus de plataformes. I des del 2017 els jutges s'han pronunciat a favor de sancions imposades per Turisme a les plataformes de lloguer Homeaway, Rentalia i Windu. 

La nova llei de turisme, oci i hospitalitat aprovada al juny del 2018 incrementa la capacitat sancionadora del Consell i incrementa els imports dels expedients sancionadors fins a 600.000 euros.

També et pot interessar

stats