El Tribunal Suprem desestima el recurs de Ribera Salud contra la reversió de l'hospital d'Alzira

La decisió ratifica la sentencia del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana 

El TSJCV desestima el recurs de Ribera Salud contra la reversió de l\'Hospital d\'Alzira
El TSJCV desestima el recurs de Ribera Salud contra la reversió de l'hospital d'Alzira

El Tribunal Suprem ha desestimat el recurs interposat pel grup Ribera Salud contra la reversió al sistema sanitari públic del Departament de la Ribera. La sentència desestima la pretensió de Ribera Salut d'anul·lar la reversió i diu que els informes són suficients

L’alt tribunal avala així els informes aportats per la Conselleria de Sanitat per a no prorrogar la concessió. Amb aquesta decisió es ratifica el que ja va decidir el Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana.

D’altra banda, el Suprem sí que dona la raó a Ribera Salud en el seu recurs i estima que el TSJ valencià s’hauria d’haver pronunciat sobre l’obligatorietat de valorar les repercussions i efectes pressupostaris i financers derivats de la reversió.

La sentència estima el recurs pel que fa a que el TSJ degué pronunciar-se sobre l'obligatorietat de valorar les repercussions i efectes pressupostaris i financers, i supeditar-se de manera estricta al compliment de les exigències dels principis d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera. Existeix un vot particular que considera que tots els informes aportats no compleixen amb la finalitat d'avaluar els principis d'estabilitat pressupostària i sostenibilitat financera.

El grup Ribera Salud ha considerat a través d’un comunicat que és un gran èxit perquè el Suprem estableix doctrina i a partir d’aquest moment les administracions públiques estaran obligades a justificar repercussions i efectes financers de les reversions. Així mateix, valoren que la decisió del Suprem afecta de ple al procés de reversió de l’Hospital de Torrevella i que posa de manifest que s’ha fet “de manera improvisada, sense consens i de forma il·legal”.

També et pot interessar

stats