El Tribunal Suprem absol per immaduresa un jove de 22 anys condemnat per abusos a una menor

L'alt tribunal ha posat el focus en les fotografies de la menor, de quinze anys, en les xarxes socials, on "es presentava com una xica de dènou"

Tribunal Suprem
Tribunal Suprem / Arxiu

L'alt tribunal absol el jove de 22 anys que van condemnar per un delicte d'abusos sexuals a una menor d'edat. Malgrat que aquesta relació per llei, a pesar de ser consentida, comporta pena de presó, els magistrats han aplicat l'article 183 del Codi Penal i han determinat que "el festeig que van tindre al mateix nivell" i l'intercanvi de missatges i fotografies entre ells "són dades reveladores d'un grau de maduresa i de desenvolupament psicològic de l'acusat no molt distant" d'ella.

Els fets es remunten al 15 de juliol del 2015, "catorze dies després de l'entrada en vigor" de la modificació de l'article en qüestió, que apujava l'edat de consentiment de tretze a setze anys. Si bé la menor en tenia quinze, s'han considerat els altres dos factors que menciona la llei: el grau de desenvolupament i la maduresa física i psicològica.

D'aquesta manera, la sala penal ha estimat el recurs que presentà el jove i ha anul·lat la decisió de l'Audiència Provincial de Navarra de condemnar-lo a huit anys de presó per un delicte d'abusos sexuals.

El tribunal ha posat el focus en les fotografies de la menor en les xarxes socials, on "es presentava com una xica de dènou anys" i que a més tenia una parella de dènou anys amb el que "mantenia habitualment relacions sexuals consentides".

També et pot interessar

stats