El Tribunal Superior de Navarra estudia els recursos contra la sentència dels membres de La Manada

Els acusats van ser condemnats a nou anys de presó per un delicte d’abús sexual amb superioritat.

Europa Press
Europa Press

Els cinc magistrats de la sala penal del Tribunal Superior de Justícia de Navarra (TSJN) es reuneixen aquest matí per a estudiar els recursos contra la sentència que va condemnar els membres de La Manada a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual amb superioritat.

Els cinc acusats, José Ángel Prenga, Jesús Escudero, Alfonso Jesús Cabezuelo, Antonio Manuel Guerrero i Ángel Boza, van ser condemnats per l'Audiència Provincial de Navarra per haver abusat sexualment d'una jove madrilenya la matinada del 7 de juliol del 2016 durant les festes de Sant Fermí.

En el moment en què la sala estudie els recursos i arribe a una decisió, la sentència podria estar redactada i notificada a les parts aproximadament en un termini d'un mes. Excepcionalment, la sala reunirà els seus cinc magistrats en lloc de tres a causa de la complexitat del cas.

D’altra banda, no han considerat necessari celebrar una vista oral per a pronunciar-se sobre els recursos, per a preservar "la identitat i indemnitat" de la víctima. D’aquesta manera, fons jurídiques han considerat que és un tràmit processal en què els magistrats es reuneixen per a posar en comú les seues posicions.

El 26 d'abril passat la secció segona de l'Audiència Provincial va condemnar els membres de La Manada a nou anys de presó per un delicte d'abús sexual i no per agressió sexual. Això va generar una forta protesta social, tant el mateix dia a les portes del jutjat com en jornades posteriors.

Però el 21 de juny la secció segona va acordar decretar la llibertat provisional sota fiança de 6.000 euros per als seus cinc integrants, que van eixir al carrer poc després de pagar les fiances.

També et pot interessar

stats