El Tribunal Superior de Justícia veu "raonable" regular legalment la prostitució

En una sentència, el tribunal ordena tancar una pensió de València on s'exercia la prostitució.

VÍDEO | El Tribunal Superior de Justícia veu \"raonable\" regular legalment la prostitució

El Tribunal Superior de Justícia valencià (TSJCV) ha ordenat tancar una pensió de València on s'exercia la prostitució, en una sentència en què apunta també que "seria molt raonable" que es regulara legalment "i en tots els sentits" l'exercici de la prostitució.

La decisió judicial, del passat 29 de novembre, desestima el recurs d'apel·lació formulat per la propietat de la pensió afectada i la condemna en costes. També desestima el recurs contenciós administratiu plantejat contra la resolució de 14 de juny del 2013, de l'Ajuntament de València, en què ordenava el cessament immediat de l'exercici de l'activitat de lloguer d'habitacions per temps determinat en fraccions de 30 a 60 minuts en un edifici del barri de Velluters.

Oltra: la violència no es pot regular

La consellera d'Igualtat, Mónica Oltra, en la roda de premsa posterior al ple del Consell, ha assenyalat que el debat sobre la il·legalització de la prostitució no està en el Consell ni en el seu departament, perquè no és de la seua competència sinó de l'administració general de l'Estat, ha afegit.

No obstant això, ha recordat que el que sí que està regulat i penalitzat en el Codi Penal és el proxenetisme "en la mesura que és explotació sexual, majoritàriament de les dones".

Amb tot, ha assenyalat que és "complicat regular l'explotació sexual, com regular el tràfic de persones i el tràfic il·legal de persones". "L'explotació sexual és un delicte, és maltractament i violència contra les dones i, en la mesura que és violència, no es pot regular". "Et pegue però poquet?", ha qüestionat.

També et pot interessar

stats