El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya conclou que una comunitat de veïns no pot vetar pisos turístics ja existents

A la Comunitat Valenciana la regulació dels apartaments turístics depén dels ajuntaments des del passat mes de maig.

La Rambla de Barcelona
La Rambla de Barcelona / Europa Press

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha dictat una sentència en la qual avala que les comunitats de propietaris puguen canviar els estatuts per a prohibir els pisos turístics en el cas que aquests encara no tinguen la llicència aprovada. No obstant això, la sentència del TSJC determina que aquesta decisió no pot tindre efecte en els propietaris que van adquirir el seu pis sense cap restricció d'ús i ja tenen la llicència de pis turístic aprovada.

Segons ha informat el tribunal en un comunicat, estima la demanda interposada per la propietària d'un pis contra la comunitat, declarant que l'acord comunitari que prohibeix la destinació turística dels pisos "és vàlid per al futur però no és aplicable a la demandant que va comprar el seu pis abans i va votar en contra de la modificació dels estatuts".

La situació a la Comunitat Valenciana 

A la Comunitat Valenciana la llei de turisme que permet als ajuntaments regular els apartaments turístics es va aprovar el passat mes de maig. Qualsevol allotjament que vulga inscriure's en el registre de pisos turístics de la Generalitat necessitarà un informe favorable del seu ajuntament. D'aquesta manera, les administracions locals estableixen límits a aquest tipus d'allotjaments en els seus municipis. A més, les sancions previstes per als apartaments il·legals en la llei que regula l’activitat turística a la Comunitat Valenciana són les més altes d'Espanya, fins a 600.000 euros, per als allotjaments disponibles que estiguen sense registrar.

També et pot interessar

stats