El Tribunal obliga la Generalitat a concedir 200 llicències VTC

El Consell havia denegat prèviament els permisos com a conseqüència de l'aprovació de la nova Llei d’ordenació de transports.

El Tribunal obliga la Generalitat a concedir 200 llicències VTC
El Tribunal obliga la Generalitat a concedir 200 llicències VTC

El Tribunal Suprem ha obligat la Generalitat a concedir 200 llicències de lloguer de vehicles amb conductor (VTC) a una empresa a la qual les havia denegat prèviament.

El Suprem ratifica la decisió del Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat Valenciana (TSJCV), que va estimar el recurs de l'empresa Llauris Capital SA contra la denegació de 200 llicències VTC, i no acceptar el que va presentar la Generalitat i la Federació Sindical del Taxi de València i Província.

L'empresa va sol·licitar les llicències al febrer de 2013, abans de l'entrada en vigor de la modificació de la Llei d'ordenació dels transports terrestres al juliol, però la seua petició va ser resolta a l'octubre, quan aquesta norma ja estava en vigor, i per això la Generalitat les va desestimar.

El tribunal entén que l'obtenció d'una autorització o llicència és reglada, de manera que la concessió o denegació dependrà "del compliment dels requisits i límits existents en el moment de la sol·licitud".

En aquest sentit, considera que la normativa aplicable "és la vigent en el moment de la sol·licitud", i que el contrari "implicaria que la determinació del règim jurídic procedent, i consegüentment les limitacions aplicables a una sol·licitud, dependrien de la voluntat del responsable de la resolució del procediment".

També et pot interessar

stats