El tribunal que jutjà La Manada condemna només per "maltractament ocasional" un home que intentà matar la parella

A l'autor dels fets se l'imposa una pena de 10 mesos de presó perquè els magistrat descarten que els fets constituïsquen una temptativa d'homicidi.

El tribunal que jutjà La Manada condemna només per \"maltractament ocasional\" un home que intentà matar la parella
El tribunal que jutjà La Manada condemna només per "maltractament ocasional" un home que intentà matar la parella

El mateix tribunal de l'Audiència Provincial de Navarra que va jutjar el mediàtic cas de La Manada ha emés un altra sentència en què absol del delicte d’homicidi en grau de temptativa un home que atacà la parella amb un ganivet i després tractà d'estrangular-la en presència dels seus fills, de tres i sis anys.

Segons relata el diari Público, els magistrats han decidit així rebaixar substancialment la pena que demanava la fiscalia, de huit anys i mig de presó, a més de 10 anys d'allunyament de la víctima. Finalment, condemnen l'agressor a 10 mesos de presó per un delicte de "maltractament ocasional" i a més de dos anys de compliment d'una orde d'allunyament de 500 metres de la seua dona.

Els fets que la sentència considera provats van tindre lloc al domicili familiar situat en un poble navarrés l'any 2017. L'exparella, que es trobava en tràmits de separació, va començar una discussió dins del domicili familiar, on vivien la dona i els xiquets, que va derivar en un cas de maltractament.

Segons els fets descrits per la sentència, "el processat va anar a la cuina, on va agafar un ganivet i, dirigint-se cap a la dona, el va esgrimir cap a ella, sent conscient que amb aquesta acció podia posar en perill la seua vida". L'agressor va ferir la seua parella amb el ganivet i després va començar a estrangular-la, posant en perill la seua vida. Finalment, l'home va desistir.

Dins de la sentència, els mateixos magistrats reconeixen que "els fets declarats provats són constitutius d'un delicte d'homicidi en grau de temptativa", però matisen que "la temptativa es va desistir de forma eficaç". La sentència recalca en huit ocasions que l'autor dels fets va desistir de continuar l'estrangulament "de manera voluntària". Un altre dels motius que empra el tribunal per a justificar la pena imposada és "la presència amb regularitat del processat a la casa que va ser el domicili familiar" i el "règim consensuat" en la separació. També analitzen amb detall el "quadre d'ansietat" que presentava l'home. Aquests arguments s’han considerat atenuants per a la polèmica resolució.

Els jutges que signen la sentència són José Francisco Cobo, ponent, Ricardo Javier González, l'autor del vot particular de la sentència de La Manada en què demanava l'absolució de tots els membres del grup excepte pel delicte de robatori, i Raquel Fernandino, el vot de la qual va ser clau per a deixar els sevillans en llibertat provisional.

També et pot interessar

stats