El Tribunal Europeu anul·la la marca Yatekomo per les similituds amb una empresa gallega

L'Oficina Europea de Propietat Intel·lectual va considerar que existia risc de confusió entre ambdues denominacions.

Imatge de les sopes instantànies de la marca catalana
Imatge de les sopes instantànies de la marca catalana / Gallina Blanca

L'empresa Gallina Blanca haurà de retirar del mercat la coneguda marca de sopes instantànies Yatekomo, a causa de les similituds amb la de l'empresa gallega Yatecomeré. El Tribunal de Justícia de la Unió Europea ha anul·lat aquest registre de la firma catalana The GB Foods, en considerar que existia risc de confusió entre ambdues denominacions.

El conflicte es va iniciar en 2013 quan The GB Foods, amb domicili social a l'Hospitalet de Llobregat, va sol·licitar el registre de la marca europea Yatekomo per a carn, peix, fruites i verdures, ous, llet i productes lactis. Dos anys després, l'empresa Yatecomeré va presentar una sol·licitud de nul·litat respecte de tots els productes per als quals havia sigut registrada.

Al juny de 2016, l'Oficina Europea de Propietat Intel·lectual (Euipo), amb seu a Alacant, va estimar parcialment la sol·licitud de nul·litat i va anul·lar la marca de l'empresa catalana per a la carn, el peix i les fruites i verdures.

D'aquesta manera, la marca The GB Foods va quedar registrada únicament per a arròs, tapioca i sagú; farines i preparacions a base de cereals; pa, productes de pastisseria; sucre; llevat i productes per a enfornar; i gel. L'empresa catalana va recórrer davant l'Euipo, però el seu recurs va ser desestimat, en entendre l'oficina que hi havia un risc de confusió que justificava l'anul·lació del registre de la marca de The GB Foods respecte de tots els productes controvertits.

El Tribunal General de la Unió Europea ha avalat aquesta setmana la decisió de l'Euipo i ha desestimat el recurs. Confirmant en tots els seus punts la resolució de l'oficina europea.

També et pot interessar

stats