El Tribunal de Comptes investigarà si hi ha irregularitats en les jubilacions parcials en l'EMT

Els responsables de l’empresa van presentar una denúncia en detectar anomalies en les jornades de treball.

El Tribunal de Comptes investigarà si hi ha irregularitats en les jubilacions parcials en l\'EMT
El Tribunal de Comptes investigarà si hi ha irregularitats en les jubilacions parcials en l'EMT

El Tribunal de Comptes investigarà les irregularitats denunciades per l'Empresa Municipal de Transports de València (EMT) en les jubilacions parcials de la companyia dutes a terme des del 2000, en l’etapa de govern del Partit Popular, i fins que van ser detectades en l'anterior mandat.

Els actuals responsables de l'EMT van presentar una denúncia el desembre de 2017 davant l'Agència Valenciana Antifrau en considerar que es podrien estar produint anomalies en la manera de comptabilitzar les jornades de treball del personal que s'acollia a la jubilació parcial des de 2001.

En la reclamació es traslladava a l’Agència Valenciana Antifrau que s'estaven produint jubilacions parcials d'empleats que, amb una reducció de jornada del 85%, no acudien a treballar els 131 dies que els corresponien. Només n'anaven 65, encara que cobraven i cotitzaven pel total.

L'EMT ha assenyalat que ara el Tribunal de Comptes busca responsabilitats comptables per una pràctica que es realitzava en l'empresa pública des de 2001. Així, circumscriu la seua investigació als fets des de 2013, any en què es va signar l'últim acord de jubilació parcial.

També et pot interessar

stats