El Tribunal de Comptes condemna l'exdirectiva de l'EMT acomiadada per frau a tornar 4.210.650 euros

El regidor de Mobilitat destaca que aquest pronunciament dona la raó al que l'empresa pública ha dit des del primer moment.

El Tribunal de Comptes condemna l'exdirectiva de l'EMT acomiadada per frau a tornar 4.210.650 euros
El Tribunal de Comptes condemna l'exdirectiva de l'EMT acomiadada per frau a tornar 4.210.650 euros

El regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, ha anunciat aquest dimecres en roda de premsa telemàtica que el Tribunal de Comptes ha determinat que l'exdirectora d'administració de l'EMT, Celia Zafra, ha d’abonar 4.210.650 euros, que inclouen també 150.778 euros en concepte d'interessos de demora, per la seua responsabilitat comptable en el frau contra l'EMT. El tribunal requereix aquesta quantitat, que s’ha de pagar en un termini de deu dies hàbils.

Grezzi, també president de l'EMT, ha remarcat que, en el pronunciament, el Tribunal de Comptes la considera culpable d'haver permés el frau per “saltar-se tots els procediments” que tenia l'empresa pública de transport municipal. La mateixa sentència afirma que el frau es va poder realitzar per la manca de custòdia de tots els fons públics depositats en l'entitat bancària. “Això confirma punt per punt el que hem estat dient des del primer moment”, ha emfasitzat el responsable municipal.

Grezzi ha lamentat l'actitud de l'oposició i la denúncia esbiaixada que va presentar per a fer mal a l'Ajuntament de València. A banda d'aquesta investigació, hi ha un procediment al jutjat número 18 de València que investiga l'exdirectiva i, com a responsable subsidiari, el banc. Grezzi ha recordat que es va acomiadar la treballadora per una falta “molt greu”. “Durant aquests 18 mesos hem sigut la víctima d'una campanya continuada de desprestigi amb mentides, tergiversacions i manipulacions”, ha lamentat en referència a l'oposició política.

La sentència del Tribunal de Comptes no és ferma i, per tant, es pot presenta un recurs en contra, segons ha afegit el regidor a preguntes dels periodistes.

També et pot interessar

stats