Tretze nous brots, una mort i 523 positius més a la Comunitat Valenciana

Els últims contagis tripliquen les infeccions de fa dues setmanes i les hospitalitzacions es doblen respecte a dilluns passat.

Dos persones passegen per la platja de la Patacona d'Alboraia protegits amb mascaretes
Dos persones passegen per la platja de la Patacona d'Alboraia protegits amb mascaretes / Manuel Bruque (Efe)

La Comunitat Valenciana ha superat el mig miler de nous contagis de coronavirus aquest dilluns. Sanitat ha notificat 523 positius més i ha localitzat 13 nous brots, de manera que s’eleven fins a 67 els focus actius al territori valencià. Els nous contagis tripliquen la xifra registrada fa dos dilluns, quan es van identificar 171 nous positius, i s’aproxima al doble de la del passat dilluns, quan hi havia 330 noves infeccions. Suposa un augmentat del 69% en l'última setmana.

València i l'àrea metropolitana acumulen la majoria dels nous brots. A la capital hi ha cinc més dels comptabilitzats fins ara i sumen disset infeccions, mentre que Tavernes Blanques (3 casos), Torrent (5 contagis), Mislata (7 casos), Burjassot (6 contagis) i Meliana (4 casos) presenten nous focus. Així mateix, a Gandia hi ha un altre nou, amb quatre casos, així com a Oriola (6 casos) i Almoradí (5 infeccions). Tots aquests brots suposen 57 contagis i en la majoria dels casos tenen un origen social.

Únicament en el cas d’Oriola el focus de sis contagis es localitza un espai d’oci, mentre que en un dels brots de València i el de Burjassot (6 casos) el denominador comú és l’entorn laboral. Per últim, els cinc contagiats d’Almoradí tenen un origen extracomunitari. A més, dos dels migrants que han arribat aquest cap de setmana en pastera a la costa valenciana han donat positiu i es troben aïllats a l’Hospital General d’Alacant.

D’acord amb les noves dades facilitades aquest dilluns, la província de València presenta 359 nous casos, seguida per Alacant, on hi ha 121, i Castelló, que compta amb 39 nous pacients diagnosticats. A aquestes xifres, cal sumar 25 pacients sense assignar, segons han matisat des de la conselleria. Pràcticament la meitat dels nous contagiats, el 49,2%, tenen entre 15 i 34 anys.

També han crescut substancialment respecte a l’anterior balanç els contagis als centres de majors, on es localitzen 13 dels nous positius, que corresponen a 7 residents i 5 treballadors. És la major xifra des del passat dilluns, quan també es van identificar 16 contagis vinculats a l’àmbit sociosanitari. Els contagis en aquests espais ja suposen el 12% del total.

Les residències de persones majors també són les que registren les últimes defuncions. Divendres passat es va trencar la tendència de 35 dies sense residents morts amb una única defunció, un goteig que es manté aquest dilluns amb una nova mort. La pandèmia ja s’ha cobrat 1.480 víctimes a la Comunitat Valenciana.

Més de 1.660 infeccions actives

Amb aquestes noves xifres, facilitades per la Conselleria de Sanitat Universal, s’eleven fins a 1.663 els casos de coronavirus actius a hores d’ara, un 7,6% dels casos diagnosticats.

Paral·lelament a l’increment dels contagis, està creixent la xifra d’hospitalitzacions. N'hi ha 22 més que en l’anterior balanç, del passat divendres. L’augment és encara més significatiu si s’atén a les hospitalitzacions de fa una setmana, han crescut vora un 50%. Segons les dades de Sanitat, a hores d’ara hi ha 117 pacients amb Covid-19 ingressats: deu a Castelló, 41 a Alacant i 66 a València. De tots ells, 12 estan a les unitats de cures intensives, 8 a Alacant i 4 València.

També et pot interessar