Tretze investigadors valencians entre els influencers més citats del món en ciència i investigació

Tots els professionals que apareixen en el rànquing elaborat per Highly Cited Researchers pertanyen a universitats públiques valencianes.

D'esquerra a dreta, els professors de l'UJI Víctor Flors, Juan Bisquert e Iván Mora-Seró
D'esquerra a dreta, els professors de l'UJI Víctor Flors, Juan Bisquert e Iván Mora-Seró

Influencers hi ha en tots els àmbits i sectors i existien molt abans de l'arribada d'Instagram o Tik Tok. El món de la ciència i la investigació també té els seus propis influencers, investigadors i professionals que no mesuren el seu impacte amb m’agrades sinó amb cites dels seus articles científics. Les cites dels seus treballs i el seu impacte en altres investigacions són el reflex del reconeixement de les seues fites dins del seu camp d'estudi.

A la Universitat Jaume I de Castelló (UJI) trobem tres d'aquests influencers de la investigació. Els professors Iván Mora-Seró, Juan Bisquert i Víctor Flors. Els tres han aconseguit posicionar-se en el llistat d'investigadors altament citats mundialment, segons l'última edició del rànquing Highly Cited Researchers, elaborat anualment per la companyia nord-americana Clarivate Analytics.

La influència d'aquests experts no es basa en vídeos o fotos impactants, sinó en avanços científics que ajuden a comprendre o millorar el món en què vivim. En aquest cas, les contribucions d'aquests tres investigadors han assentat les bases per a aprofundir en l'estudi del camp de la química i la ciència de les plantes.

Juan Bisquert i Ivan Mora-Seró treballen a l'Institut de Materials Avançats. Bisquert, catedràtic de Física Aplicada, ha centrat la seua recerca en la producció i l'emmagatzematge d'energies netes i ha publicat més de 400 articles en revistes científiques i llibres que han obtingut més de 38.000 cites. En el cas de Mora-Seró, les seues investigacions se centren principalment en els nous conceptes per a la conversió fotovoltaica i l'emissió de llum sobre la base dels dispositius de nanoescala i materials semiconductors i ha publicat 171 articles que han generat un impacte de més de 19.000 cites.

L'últim integrant d'aquest llistat internacional de l'UJI és Víctor Flors que dirigeix el grup d'investigació Metabolic Integration and Cell Signaling. El seu camp de recerca se centra en el sistema immune de plantes i la seua interacció amb l'entorn. En aquest cas, les més de 5.300 vegades que l’han citat li han valgut per a obrindre el reconeixement a les seues aportacions en el camp de les flors.

Aquest llistat que anualment reconeix els investigadors i les investigadores més citats en els últims deu anys, inclou enguany 10 professionals més d'altres universitats públiques valencianes que se sumen als tres de l'UJI, ja que altres tres científics de la Universitat de València, cinc de la Universitat Politècnica de València, un de la Universitat Miguel Hernández d'Elx i un de la Universitat d'Alacant també han passat a formar part d'aquest elenc d'investigadors influents.

També et pot interessar

stats