Tretze ferits per arma blanca durant un macrobotellot a Barcelona

Els Mossos han detingut vint persones i investiguen una agressió sexual en la segona nit de concentracions per les festes de la Mercé

Tretze ferits per arma blanca durant un macrobotellot a Barcelona / À Punt NTC

Aquest dissabte de matinada, 40.000 persones s'han concentrat en un macrobotellot a la plaça d'Espanya de Barcelona, que ha derivat en 20 detencions i 43 ferits, tretze d'ells amb agressions per arma blanca, a més d'un cas d'agressió sexual que s'investiga.

Els aldarulls es van iniciar en el moment en què una ambulància va arribar per a atendre una persona apunyalada a l'avinguda de Maria Cristina, on es trobava part del botellot. Quan agents antiavalots de la Guàrdia Urbana s'han personat per a posar fi als incidents, han sigut atacats per alguns dels assaltants amb el llançament de botelles de vidre.

També ha derivat en molts actes vandàlics, sobretot al Palau de Congressos de la Fira, que ha patit nombrosos danys, com el trencament de vidres de la façana. A més, s'han cremat alguns contenidors i arbres, s'han destrossat vehicles de la Guàrdia Urbana i motos de lloguer i hi ha hagut baralles entre grups d'assistents.

Aquest macrobotellot és el segon consecutiu que se celebra amb motiu de les festes de la Mercé, patrona de Barcelona, i que durant la matinada del divendres també van concentrar al voltant de 15.000 persones a la zona pròxima a Montjuïc, aquesta vegada sense incidents.

El tinent d'alcalde de Seguretat de la ciutat, Albert Batlle, ha admés que Barcelona "ha passat d'una situació d'ocupació massiva de l'espai a un problema d'ordre públic", per la qual cosa els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana han preparat un dispositiu per a evitar que els incidents es tornen a reproduir durant la nit del dissabte.

L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha afirmat que el que ha passat "és inacceptable i no pot tornar a ocórrer". Ha assegurat que “s'han travessat totes les línies roges" i que "ja no és un tema d'incivisme, sinó d'ordre públic", però ha desvinculat els fets dels actes programats aquests dies per l'Ajuntament amb motiu de les festes de la Mercé.

També et pot interessar

stats