Tretze anys de la tragèdia aèria de Spanair

L'accident va costar la vida a 154 persones i va deixar 18 ferits. L'Associació d'Afectats ha tornat a convocar, com cada any, actes de record i reivindicació a Madrid i Las Palmas de Gran Canaria

Una imatge d'arxiu de l'homenatge a les víctimes de 2020
Una imatge d'arxiu de l'homenatge a les víctimes de 2020 / Oscar J. Barroso (AFP7 )
20 d'agost 2021 - 10:29

Aquest divendres es compleixen 13 anys de l'accident del vol JK5022 de la companyia Spanair que va costar la vida a 154 persones i va deixar 18 ferits. I com cada any, l'Associació d'Afectats del Vol JK5022 de Spanair commemorarà l'aniversari del succés en dos actes a Madrid i Las Palmas de Gran Canaria, on residia una part important de les víctimes. L'avió accidentat cobria la ruta Madrid-Gran Canària i es va estavellar poc després d’enlairar-se a l’aeroport de Madrid-Barajas.

Cada any l'Associació d'Afectats per aquest sinistre, un dels meus greus de la història de l'aviació comercial a Espanya, organitza actes per a recordar les víctimes i les seues reivindicacions. L'aerolínia va fer fallida en 2012 i la causa judicial es va tancar fa huit anys, però l'Associació d'Afectats del Vol JK5022 manté la seua lluita perquè es prenguen mesures per a evitar que accidents com aquest es repetisquen i perquè es reconeguen els drets dels afectats per accidents aeris.

Enguany, el ple del Congrés va aprovar un dictamen en el qual responsabilitzava diferents càrrecs del govern de la fallada sistèmica que va derivar en l'accident. El dictamen remarca que en l'accident van fallar "totes les barreres de seguretat". I entre les recomanacions, planteja la creació d'un òrgan multimodal d'investigació i prevenció d'accidents amb víctimes múltiples que funcione per a tots els mitjans de transport, com sol·licita tant l'associació com els representants de pilots, maquinistes i navegants.

També et pot interessar

stats