Tret d'eixida a les festes patronals de Vila-real

La concentració de gegants i la cavalcada de diumenge són els actes on es preveu una major participació de vila-realencs i visitants.

Els escolars de Vila-real han portat flors a sant Pasqual
Els escolars de Vila-real han portat flors a sant Pasqual / Teresa Violeta

Les festes patronals més importants d'esta ciutat de la Plana Baixa han arrancat amb la tradicional Crida a la Festa des de la plaça de l'Ajuntament. Un acte on han participat centenars de vila-realencs i visitants i que, després, ha continuat amb una mascletà disparada des dels Jardins de Sant Pasqual.    

A més, els escolars de Vila-real han portat  flors i un garbonet per a sant Pasqual en un acte organitzat pels centres educatius de la localitat.

Comencen així 8 dies de festes en els quals es podrà gaudir de concerts, teatre al carrer i d'espais festius com ara el Casal del Vi. Un dels actes més esperats tindrà lloc demà a la vesprada amb la Concentració de Gegants i Cabuts.  El president de la Junta de Festes, Josep Pasqual Colàs, ha manifestat a À Punt Mèdia: "Hi acudiran gegants de tota la Comunitat Valenciana, de les Illes Balears i de Catalunya. En total ens concentrarem a la plaça de Sant Pasqual més de 130 persones ".

El responsable de les festes ha subratllat també la importància d'esta concentració perquè, com ha dit: "Es compleixen 5 anys de la formació de la Colla de Gegants de Vila-real".

Un altre acte molt significatiu i popular és la Cavalcada, que se celebrarà este diumenge 13 de maig. En esta desfilada, les més de 400 colles exhibiran escenes iròniques i d'humor relacionades amb l'actualitat de Vila-real.

També et pot interessar

stats