Tres de cada quatre morts en vies interurbanes a la Comunitat Valenciana es produeixen en carreteres convencionals

Aquestes vies presenten un risc de defunció en accident 3,6 vegades superior al de les autopistes i autovies.

Europa Press
Europa Press

Les carreteres convencionals de la Comunitat Valenciana acumulen prop del 74% dels morts en accidents de trànsit en vies interurbanes que ocorren en el territori. La velocitat, el consum d'alcohol i de drogues i les distraccions en són els principals causants. Per aquest motiu, des de dilluns i fins a l'11 de novembre, la Direcció General de Trànsit (DGT) ha posat en marxa una campanya de vigilància i control en aquestes carreteres.

El delegat del govern espanyol a la Comunitat Valenciana, Juan Carlos Fulgencio, ha indicat que en aquesta campanya es controlarà la velocitat, els avançaments indeguts, la ingesta d'alcohol o drogues, l'ús del casc i sistemes de retenció, la utilització del telèfon mòbil i d'auriculars durant la conducció, la manipulació de navegadors o de qualsevol altre element que puga produir distracció, la documentació del vehicle i del conductor i, en general, "qualsevol infracció de la normativa vigent en matèria de circulació i de seguretat vial".

Segons el delegat del govern central, aquestes vies "presenten un risc de mort en accident 3,6 vegades superior al de les autopistes i autovies". Així mateix, ha subratllat que del total de sinistres (en vies interurbanes i urbanes), els morts en carreteres convencionals va suposar el 47% de totes les víctimes mortals en accidents de trànsit a la Comunitat Valenciana durant 2017.

L'any 2017 es van produir 2.399 sinistres amb víctimes en les carreteres convencionals (1.023 a Alacant, 401 a Castelló i 975 a València). Aquests accidents van causar 82 morts (33 a Alacant, 21 a Castelló i 28 a València).

Fulgencio ha recordat que les carreteres convencionals acumulen "una part important de les víctimes en accidents de trànsit, a causa de les característiques constitutives d’aquestes vies", com ara l'absència de separació de sentits o la gran quantitat d'encreuaments, "i a les condicions de molts dels desplaçaments que es fan", que acostumen a ser de curt recorregut i en cap de setmana.

També et pot interessar

stats