Els tres premis grans del sorteig de Reis reguen una vintena de municipis valencians

La grossa és el 19570 i ha repartit quatre milions, la meitat en una administració de Manises.

Celebració a l'administració de Manises que ha venut deu dècims del primer i segon premi
Celebració a l'administració de Manises que ha venut deu dècims del primer i segon premi

La sort ha estat de part de la Comunitat Valenciana en el sorteig de Reis, el primer gran de 2021, que ha regat amb els tres premis més importants fins a 22 poblacions del territori en un any especialment complicat per la pandèmia de Covid-19.

La grossa, el 19570, està premiat amb dos milions d'euros per sèrie i 200.000 cada dècim, i s'ha venut en administracions de huit localitats del centre del territori, segons consta en la pàgina web de Loteries i Apostes de l'Estat. La majoria d'aquestes, a l'Horta: Alaquàs, Manises, la Pobla de Farnals, Picanya i Torrent. També s'han comercialitzat dècims a l'Eliana (Camp de Túria), Xàtiva (Costera) i a la ciutat de València. En total, el primer premi ha repartit vora quatre milions d'euros entre aquestes poblacions.

Més de dos milions a Manises

Manises ha sigut el municpi amb més fortuna de tot el sorteig. L'administració del carrer del Mestre Guillem ha venut per finestreta i dècim a dècim una sèrie completa del 19570, dos milions d'euros dels quasi quatre que han aterrat al territori de la mà d'aquest número. Aquest mateix establiment ja va repartir l'any passat el primer i segon premi de la loteria de Reis, i cinc premis el passat 22 de desembre en el sorteig de Nadal.

La sort ha somrigut per duplicat a aquesta població de l'Horta Sud, una de les quatre on ha viatjat el segon premi, el 03436. Concretament n'ha venut un dècim, guardonat amb 75.000 euros. La sèrie sencera es premia amb 750.000 euros. La part més gran del segon premi s'ha venut més al sud del territori, en una administració de loteria ubicada a la platja del Campello, al carrer de Sant Bartomeu. En total, vint dècims del número 03436 sumen 1,5 milions d'euros. També s'han venut dècims d'aquest premi que ha repartit uns dos milions per terres valencianes a Benissanó (Camp de Túria) i Torrevella (Baix Segura).

El tercer premi del sorteig, que ha correspost al número 05587, ha sigut el més repartit per les comarques valencianes. Fins a onze pobles han venut aquests bitllets: Agullent, Alacant, Alberic, Borriana, Gandia, el Fondó de les Neus, Ontinyent, Sumacàrcer, Tavernes de la Valldigna (en dues administracions), València (en dues administracions) i Villena. El propietari de cada dècim amb aquesta xifra rep 25.000 euros, 250.000 euros a la sèrie completa.

Altres premis

El sorteig de Reis també ha repartit diversos premis menors. D'una banda, els números acabats en 3350 i 3156 han rebran un premi de 3.500 euros a la sèrie, que són 350 al dècim.

Respecte a les extraccions de tres números premiades amb 1.000 euros a la sèrie i 100 euros per dècim, els números afortunats han sigut els que tenen les terminacions 491, 418, 521, 936, 010, 918, 926, 835, 159, 741, 173, 935, 432, 672.

Finalment, les extraccions de dos números, premiades amb 400 euros a la sèrie i 40 euros el dècim, han sigut els números acabats en 69, 28, 41, 24, 07.

700 milions en premis a tot l'Estat

El sorteig extraordinari de Reis, celebrat aquest dimecres a Madrid, ha repartit enguany 700 milions d'euros a tot Espanya a través d'un sistema de bombos múltiples, mitjançant el qual s'extrau de cada bombo un dígit del número guanyador de cinc xifres.

Segons les dades de Loteries i Apostes de l'Estat, les administracions de loteria valencianes han venut 99,06 milions d'euros en dècims, que suposa una despesa mitjana de 19,69 per habitant i un descens del 2,58% del total distribuït per al mateix sorteig l'any passat. La Comunitat Valenciana és la tercera autonomia en vendes de la loteria de Reis, per darrere d'Andalusia (103,26 milions) i Madrid (102,18 milions).

Com cobrar el premi?

Si la fortuna ha triat el nostre número, podem començar a cobrar el premi a partir del dia 7 de gener i durant tres mesos. Els inferiors a 3.000 euros es poden cobrar en qualsevol administració de loteria, però les quantitats superiors han d'arreplegar-se a les entitats financeres que treballen amb Loteries i Apostes de l'Estat: BBVA, Banc Popular, Bankia, Caixa Bank, Abanca, Banco Caja de España Inversiones, Banc Sabadell, CajasurBanco, Banco Mare Nostrum, Caixa d'Estalvis i Mont de Pietat d'Ontinyent, Cajamar, Ibercaja Banco, Kutxabank, Unicaja Banco i Laboral Kutxa. També es poden cobrar a les delegacions comercials de Loteries. Només s'ha de tributar pel primer i el segon premi, els únics que superen els 40.000 euros. En eixe cas, Hisenda es queda un 20% de la quantitat.

També et pot interessar

stats