Tres persones paraplègiques tornen a caminar gràcies a un teràpia amb estimulació elèctrica

Els resultats de la investigació, realitzada a l'Escola Politècnica de Lausana, a Suïssa, els ha publicat la revista 'Nature'.

VÍDEO | Tres persones paraplègiques tornen a caminar gràcies a un teràpia amb estimulació elèctrica

Tres persones paraplègiques han tornat a caminar gràcies a un teràpia amb estimulació elèctrica. El projecte del neurocientífic Grégoire Courtine ha tornat la capacitat de caminar a pacients amb lesió medul·lar i paràlisi. L'assaig clínic s'ha realitzat gràcies a la col·laboració de huit pacients amb lesions medul·lars i paràlisi parcial o completa de les extremitats inferiors. L'objectiu consistia a retornar als malalts les seues capacitats autònomes de moviment.

El procés consistia a implantar un dispositiu estimulador a l'abdomen, connectat a un camp d'elèctrodes situat a la zona lumbar. Els estímuls, generats en temps real i sense fils, simulen l'extensió i la flexió de les cames quan es camina i permeten que les neurones tornen a generar activitat.

Al cap de pocs dies d'haver realitzat el tractament, els pacients van ajustar la longitud i l’elevació de les passes. Van deixar d’utilitzar una cinta de córrer i van començar sobre el terra. Una vegada acabada la rehabilitació, els pacients van arribar a caminar amb suport parcial o amb un caminador.

També et pot interessar

stats