Tres peixos espàtula vinguts de Bristol, nous habitants de l’Oceanogràfic de València

Els tres exemplars, d’una espècie amenaçada, són originaris del Mississipí i la boca gran els permet filtrar més volum d’aigua que altres espècies

Un dels tres exemplars de peix espàtula que s'han incorporat a l'Oceanogràfic
Un dels tres exemplars de peix espàtula que s'han incorporat a l'Oceanogràfic / Oceanogràfic

Tres peixos espàtula, procedents del zoo de Bristol, s’han incorporat a la fauna de l’Oceanogràfic de València. Els tres exemplars de Polyodon spathula, una espècie amenaçada, han sigut traslladats a fins al nostre territori perquè el parc on estaven va tancar el 3 de setembre.

Els peixos espàtula són fàcilment recognoscibles pel rostre en forma d'espàtula, una característica que els ajuda a obtindre més aliment, i gràcies a la gran grandària de la boca són capaços de filtrar més volum d'aigua que altres espècies, segons expliquen aquest dimarts des de l'aquari valencià.

Aquests peixos, catalogats com a vulnerables per la Llista Roja d'Espècies Amenaçades de la Unió Internacional per la Conservació de la Natura i els Recursos Naturals (IUCN), viuen en aigua dolça i són originaris del riu Mississipí.

Els peixos espàtula són fàcilment recognoscibles per les grans dimensions de la boca
Els peixos espàtula són fàcilment recognoscibles per les grans dimensions de la boca / Oceanogràfic València

Els tres exemplars van arribar fa unes setmanes a l'Oceanogràfic de València i, després d’estar en l'àrea de quarantena de l'aquari fins a la completa aclimatació, ja es poden observar a la zona de Manglar de la instal·lació d'Aviari.

Els cuidadors n'han batejat dos com a Sir Aston i Brian, ja que el tercer, un exemplar de 47 anys, venia amb el nom de Mr. Paddle.

També et pot interessar

stats