Tres pasteres amb 38 migrants arriben a la costa de les comarques del sud

La Creu Roja creu que una quarta pastera ha fet terra, encara que no ha sigut localitzada.

Els membres de la Creu Roja atenen un grup de migrants, en una imatge d'arxiu
Els membres de la Creu Roja atenen un grup de migrants, en una imatge d'arxiu / Europa Press

Tres pasteres, amb un total de 38 persones migrants a bord, han arribat aquest divendres al Port d'Alacant després de ser albirades enfront de les costes de Benidorm, Calp i Torrevella, segons han confirmat la Creu Roja. A més, des d’aquesta entitat creuen que ha arribat a la costa una quarta embarcació, vista prop d'Altea, però que no ha sigut localitzada a terra, com han confirmat a À Punt.

En la pastera albirada a Torrevella viatjaven 15 homes, quatre d'ells menors d'edat, i una dona embarassada. En la pastera de Benidorm anaven deu persones, tots homes i un d'ells menor, mentre que la detectada a Calp transportava 13 homes, dos d'ells menors.

Tots ells han sigut traslladats a l’hospital de campanya del port d’Alacant, on els han fet la prova PCR per a diagonosticar possibles contagis de coronavirus. Com han explicat des de la Creu Roja, si algun d’ells presenta la Covid-19, quedarà ingressat a l’Hospital General d’Alacant, en cas contrari, els migrants quedarà en quarantena a l’hospital de campanya instal·lat al costat del mateix hospital.

Salvament Marítim ha activat aquest divendres un dispositiu després d'albirar les quatre pasteres a diverses milles de les costes de Benidorm, Calp, Torrevella i Altea.

També et pot interessar

stats