Tres nous bebés a Andalusia eleven a vint els afectats per la síndrome de l'home llop

Sanitat assenyala que es tracta de casos anteriors, ja que el medicament contaminat va ser retirat del mercat.

Tres nous bebés a Andalusia eleven a vint els afectats per la síndrome de l\'home llop
Tres nous bebés a Andalusia eleven a vint els afectats per la síndrome de l'home llop

Les autoritats sanitàries han confirmat aquest dijous a Andalusia tres nous casos de bebés amb hipertricosi, una malaltia que es caracteritza pel creixement de pèl per tot el cos i que es coneix com a síndrome de l'home llop. D'aquesta manera, ja són vint els xiquets i xiquetes afectats fins al moment a Cantàbria (10), Andalusia (7) i Comunitat Valenciana (3).

El Ministeri de Sanitat ha confirmat que la responsable de l'afecció és una empresa farmacèutica de Màlaga, que va vendre per error un producte per a combatre la caiguda del cabell com si fora un medicament per a protegir l'estómac.

El departament que dirigeix María Luisa Carcedo ha indicat que no es tracta de bebés als quals se'ls haja administrat recentment el fals omeprazole, ja que va ser retirat del mercat, sinó de casos anteriors que han sigut diagnosticats i notificats ara.

Els afectats valencians evolucionen "correctament"

Els tres xiquets valencians afectats per hipertricosi evolucionen "correctament", segons ha informat la consellera de Sanitat, Ana Barceló, qui també ha informat que el nostre territori no s'ha vist afectat per la nova alarma sobre la comercialització del fals omeprazole que ha produït aquesta malaltia.

La consellera ha recordat que els casos dels tres xiquets valencians "són molt anteriors a l'alerta que hi ha ara" i que "fins i tot va ser la Comunitat Valenciana la que va alertar del problema i va fer que es retirara el fàrmac".

També et pot interessar

stats