Tres mesos de presó per a l'ama d'un gosset mort a Sant Vicent del Raspeig

El cadell de cinc mesos malvivia en un pati en pèssimes condicions, aïllat i malalt

Cadell d'American Staffordshire
Cadell d'American Staffordshire / À Punt NTC
14 de maig 2021 - 18:31

L'Audiència Provincial d'Alacant condemna una dona a tres mesos de presó per un delicte de maltractament animal a la localitat de Sant Vicent del Raspeig, un fet recollit pel jutjat penal número 5 d'Alacant i ara confirmat en una sentència que denuncia l'acusada per l'abandó i la falta absoluta de cures al seu cadell, que va acabar morint el 2 d'agost de 2016 malgrat els intents veterinaris per salvar-li la vida.

L'animal, un gosset American Staffordshire de només cinc mesos, estava tancat al pati d'una vivenda sense menjar, aigua ni un lloc on arrecerar-se del sol o la pluja. No havia rebut les vacunes obligatòries i, arran de l'abandó que patia, va acabar contraient la parvovirosi, una malaltia canina que afecta l'aparell digestiu dels cadells i que li provocava diarrees amb sang i vòmits.

L'ama del gos, que portava una vida desordenada i a voltes estava sota els efectes de l'alcohol o altres substàncies segons el tribunal, ha rebut també l'orde d'inhabilitació especial per a portar a terme qualsevol activitat professional vinculada als animals, una condemna ratificada per la Secció Tercera de l'Audiència d'Alacant després del recurs d'apel·lació interposat per l'acusada. El Tribunal entén el cas dins de l'article 377 del Codi Penal, ja que és evident la falta de cures més elementals de l'ama cap a l'animal que estava a càrrec seu amb la consegüent mort del cadell per omissió.

També et pot interessar

stats