Els tres hospitals de campanya de la Comunitat Valenciana ja estan preparats

S'han muntat amb previsió per si s'hi hagueren de derivar pacients amb Covid-19.

Hospital de campanya muntat al costat de l'Hospital General de Castelló
Hospital de campanya muntat al costat de l'Hospital General de Castelló

Els tres hospitals de campanya alçats a la Comunitat Valenciana durant la primera onada de la pandèmia del coronavirus per a fer front a la situació tenen ja ales amb llits preparats per si s'hi hagueren de derivar pacients amb Covid-19.

Fonts de la Conselleria de Sanitat Universal han indicat que després de superar-se el pic d'ingressos hospitalaris de la primera onada, que s'ha situat en 2.254, els hospitalitzats actualment, s'ha posat en marxa la preparació de diversos llits en aquestes tres infraestructures situades al costat dels hospitals La Fe a València, General d'Alacant i General de Castelló.

Els tres hospitals de campanya, acabats de construir a l'abril passat per a donar resposta a una possible saturació hospitalària però que no van arribar a estrenar-se, tenien una capacitat conjunta per a allotjar 1.100 llits i un cost inicial de huit milions d'euros.

Segons l'última actualització de dades de Sanitat Universal, la Comunitat Valenciana comptabilitza 159.153 positius per coronavirus i un total de 3.174 defuncions, i dels 2.254 ingressats, 340 estan a l'UCI.

També et pot interessar

stats