Tres helicòpters i 300 efectius continuen buscant el xiquet desaparegut a Mallorca

Els centres escolars obrin les portes amb un servei de suport de psicòlegs per ajudar els xiquets a tornar a la normalitat.

Tres helicòpters i 300 efectius continuen buscant el xiquet desaparegut a Mallorca
Tres helicòpters i 300 efectius continuen buscant el xiquet desaparegut a Mallorca

La família d'Arthur, el xiquet de huit anys desaparegut amb la riuda de dimecres a Mallorca, ha agraït en una carta la recerca incansable del xiquet. Tres helicòpters i 300 efectius continuaran buscant-lo aquest dilluns per terra, mar i aire. El mal estat de la mar ha dificultat el treball, però ara per ara trobar Artur és la prioritat del Govern balear. La presidenta de les Illes Balears, Francina Armengol, ha explicat que el dispositiu de recerca se centrarà a escorcollar aquells llocs on hi ha ‘‘més possibilitats’’ de trobar-lo.

De fet, els treballs de recerca s’han ampliat des de la desembocadura fins a 8 milles mar endins. Es tracta d'un canvi d’estratègia de l'operatiu que a partir d'ara comptarà  amb el desplegament de mitjans més especialitzats, com és el cas del grup especial d’activitats aquàtiques que busquen a les aigües de visibilitat zero com ara pantans, segons ha informat el sergent Juan Carlos Rodríguez. 

Els col·legis de Sant Llorenç obrin hui les portes amb un servei de suport de psicòlegs per ajudar els xiquets a tornar a la normalitat. A més, a partir de hui obri la finestreta única a Sant Llorenç des Cardassar per tal que els damnificats puguen començar a demanar les ajudes al Govern balear. El balanç de la riuada de la setmana passada deixa 300 cases afectades, uns 400 vehicles inservibles i la retirada de vora 4.000 tones de deixalles.

Avaluació de danys

La presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol, ha avançat que arquitectes de l'executiu balear i del Consell de Mallorca avaluaran a partir de dimarts les cases afectades per les inundacions. Segons ha explicat, començaran per aquelles vivendes que han sigut apuntalades pels Bombers de Mallorca, tot i que l'objectiu final és visitar totes les llars amb danys.

També ha indicat que, en coordinació amb el col·legi d'arquitectes i d'aparadors, es realitzarà una valoració dels espais públics. Aquests diagnòstics serviran a l'hora de reclamar les ajudes.

També et pot interessar

stats