Tres germans d'Anglés declaren davant el jutge per extorsionar un empresari

La Fiscalia demana per als quatre acusats penes de 5 a 12 anys de presó pels delictes de detenció il·legal, lesions, extorsió i amenaces.

Roberto Martins, un dels germans d'Antonio Anglés, en arribar a la Ciutat de la Justícia de València

A l'Audiència de València s'ha celebrat aquest dimarts el juí contra tres germans d'Antonio Anglés, el presumpte assassí de les xiquetes d'Alcàsser, per extorsionar un empresari després d'un robatori de mig milió d'euros. Roberto, Mauricio i Carlos Anglés, els menuts de la família, ara amb el cognom Martins, el de la mare, i un altre home han sigut jutjats per un cas d'extorsió, lesions, amenaces i detenció il·legal. En arribar a la Ciutat de la Justícia han provocat un gran enrenou mediàtic.

La víctima del cas, que els havia denunciat, no ha comparegut a declarar i es troba en situació de crida i cerca per orde del jutge. Un dels germans, Carlos, ha negat davant de les càmeres la seua implicació i ha explicat que fa 20 anys que treballa amb subordinats al seu càrrec i que és mentida que tinga antecedents per narcotràfic.

L'incident es remunta al 21 de desembre del 2017 a casa d'un dels acusats, a Massanassa, on es van citar amb un home per a recriminar-li que haguera robat 500.000 euros guardats en un vehicle. Quan la víctima va negar l'acusació, un dels encausats, segons la versió de la Fiscalia, el va encanonar amb una pistola i el va amenaçar de clavar-li una xeringa infectada amb sida.

A continuació, els quatre acusats li van pegar puntellons i punyades. Van aconseguir així doblegar la seua voluntat per a obligar-lo a acompanyar-los a una notaria, on va firmar la cessió del 40% d'accions que posseïa en una gasolinera de Iecla (Múrcia) a favor d'un dels germans Anglés, que era copropietari de l'empresa.

Tot i ser amenaçat de mort, l'home va denunciar els fets i va identificar els acusats. Dies després de la seua detenció, el menut dels Anglés, Carlos va tornar les accions a la víctima per a tractar de rebaixar la possible condemna i recentment ha traspassat les seues empreses, alguna d'elles l'ha cedida a la seua germana Kelly.

També et pot interessar