Tres funcionaris de presons de Picassent, atesos pel personal mèdic degut a una agressió

Un dels reclusos els va colpejar quan intentaven traure'l de la cel·la on havia provocat un incendi.

Una protesta en la presó de Picassent
Una protesta en la presó de Picassent / Efe (arxiu)

El funcionariat de la presó de Picassent, a través de la Central Independent i de Funcionaris (CSIF), ha denunciat l'agressió que han patit tres dels treballadors a mans d'un reclús de primer grau després que el pres botà foc al seu matalaf mentre intentaven desallotjar-lo de la cel·la. 

Segons el sindicat, l’incident tingué lloc aquest dimecres. Abans de cremar el matalaf, l'intern va proferir insults, i després va colpejar nombroses vegades tres funcionaris de la presó que intentaven traure'l de la cel·la. 

Una vegada aconseguit, els funcionaris van ser atesos pel personal mèdic de la presó. 

El sindicat CSIF ha demanat que es tanque el mòdul on han passat els fets, fins que es duguen a terme les obres que garantiran la seguretat dels treballadors i treballadores. 

No és un cas aïllat 

Aquesta agressió coincideix amb la denúncia de l'Agrupació dels Cossos de l'Administració d'Institucions Penitenciàries (Acaip) que en el primer semestre del 2018 en aquest mateix centre penitenciari s'han registrat 808 incidents greus o molt greus. 

Segons Acaip, el Centre Penitenciari Antoni Asunción, de Picassent, és un dels més conflictius del sistema de presons espanyol. A més, han denunciat que la plantilla s'ha reduït un 15% durant els últims quatre anys, cosa que, segons el sindicat, està "demostrat" que contribueix a augmentar la conflictivitat. 

També et pot interessar

stats