Tres funcionaris de presons, contagiats en el brot de Picassent

El sindicat Acaip-UGT reclama la rescissió del contracte de l'empresa gestora del problema.

La presó de Picassent, en una imatge d'arxiu
La presó de Picassent, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Tres funcionaris de presons de Picassent han donat positiu en el test per coronavirus a causa del brot identificat al centre. Així, el sindicat Acaip-UGT ha acusat de negligència en la gestió del problema a Aspy, l'empresa contractada per l'administració penitenciària que, segons assegura, "ha pogut posar en risc més treballadors".

El sindicat denuncia que l'empresa no ha arribat a prescriure a temps que se'ls fera la prova als treballadors, no ha rastrejat els seus possibles contactes i han demostrat un total desconeixement de l'activitat que es realitza al centre. A més, es fa ressò del fet que Aspy ha intentat culpar de la situació als mateixos treballadors.

Per tots aquests motius, el sindicat està reclamant, des de fa mesos, la rescissió del contracte a la Secretaria General d'Institucions Penitenciàries, sense haver rebut contestació favorable.

Així mateix, anuncien que aquest dimecres han sol·licitat que s'inicien "els tràmits administratius oportuns" perquè es reconega com a accident en acte de servei el contagi dels seus companys, que provenia, en origen, d'un intern que havia regressat d'un permís.

Segons Institucions Penitenciàries, el brot està controlat. De moment, s'hi han realitzat 108 proves PCR, de les quals 56 han eixit positives. D'elles, 54 són asimptomàtiques.

També et pot interessar