Tres franges horàries per a passejar i fer esport des de dissabte

Horaris diferenciats per a adults; per a persones majors de 70 anys , i per a menors de 14 anys.

VÍDEO | Tres franges horàries per a passejar i fer esport des de dissabte

El govern espanyol ha establit tres franges horàries per a les eixides a partir d’aquest dissabte: de 6:00 a 10:00 i de 20:00 a 23:00 hores per a fer esport i passejar, de 10:00 a 12:00 hores i de 19:00 a 20:00 hores per a les persones majors de 70 anys i les que requerisquen anar acompanyades i de 12:00 a 19:00 hores per a menors de 14 anys. Segons l’executiu, l’objectiu és que hi haja “les mínimes aglomeracions possibles”.

Així ho ha anunciat el ministre de Sanitat, Salvador Illa, que ha explicat que l’activitat física serà a l’altre lliure, individual, sense límit de distància, però sempre dins del municipi on s’habita. Quant als passejos en companyia, només es podran fer amb una sola persona amb qui es compartisca el domicili i a una distància límit d’1 quilòmetre de l’habitatge. Tant el passeig com l’esport només es podran fer una vegada al dia.

En aquestes dos activitats s’exclouen a les persones amb símptomes o que estiguen en quarantena per haver estat en contacte amb una persona contagiada.

Illa ha recordat que és fonamental, una vegada s’isca al carrer, mantindre la distància personal de dos metres i els hàbits d’higiene com rentar-se les mans amb sabó.

Tres franges

D’aquesta manera, les tres franges que ha establert el govern espanyol són les següents:

- De 6 a 10 hores i de 20 a 23 hores. Es podrà fer esport de manera individual sense límit d’espai físic i passejar acompanyat d’una persona sempre que no s’allunyen més d’un quilòmetre de casa.

- De 10:00 a 12:00 hores i de 19:00 a 20:00 hores. Aquesta franja està reservada per les persones que requerisquen passejar acompanyades d’un cuidador o cuidadora i per a les persones majors de 70 anys.

- De 12 a 19 hores. Aquest espai temporal es reserva per a menors de 14 anys, en les mateixes condicions en què ho havien fet fins ara.

Condicions especials per als municipis de menys de 5.000 habitants

El titular de Sanitat ha explicat que els municipis amb menys de 5.000 habitants, que representen més del 80% a Espanya i on hi viu el 12% de la població, no aplicaran les franges horàries ja que, segons ha apuntat, “no hi ha risc d’aglomeracions”. A la Comunitat Valenciana hi ha 385 pobles amb menys de 5.000 habitants, el 71% del total.

També et pot interessar

stats