Els tres exjugadors de l'Arandina seran processats per delicte continuat d'agressió sexual contra una menor d'edat

Els joves continuaran en llibertat amb les mesures cautelars que ja havien sigut imposades al mes de març.

Efectius policials al carrer on viuen els processats en una imatge d'arxiu
Efectius policials al carrer on viuen els processats en una imatge d'arxiu / Efe

El jutjat de primera instància i instrucció número 1 d'Aranda de Duero ha dictat una orde de processament contra tres exjugadors de l'Arandina CF, per la presumpta comissió d'un delicte continuat d'agressió sexual contra una menor d'edat. Això suposa el final del procés d'instrucció i, per tant, la imputació formal dels tres joves. El jutjat d'Aranda de Duero ha acordat també prendre'ls declaració indagatòria el 15 d'octubre, així com mantindre'n la situació de llibertat amb les mesures cautelars que els van imposar tant l'Audiència Provincial de Burgos com el mateix jutjat de primera instància.

El jutjat ha decidit, a més, obrir una peça separada sobre la responsabilitat pecuniària dels processats, per la qual cosa els ha requerit una fiança solidària de 52.000 euros. Si no compleixen aquest requeriment, es procedirà a l'embargament dels béns que tinguen en propietat.

La defensa dels tres exjugadors ja ha anunciat que hi presentarà recurs, encara que matisa que és un procediment habitual i que l'orde de processament simplement indica que s'ha acabat la instrucció del cas i la jutgessa considera que existeixen indicis perquè els tres joves siguen jutjats. Quant a la declaració indagatòria, la defensa ha explicat que és una altra formalitat, i que està previst que els tres investigats es declaren innocents i al·leguen insolvència sobre la fiança requerida.

El passat 6 de març, l'Audiència Provincial de Burgos va decretar llibertat sota fiança de 6.000 euros per a dos dels exjugadors, i els va prohibir acostar-se a menys de 1.000 metres de la menor. Un dia després, el jutjat d'Aranda va acordar la llibertat provisional per al tercer investigat, sota fiança de 6.000 euros.

També et pot interessar

stats