Tres estudiants de Castelló llancen una app per visibilitzar dones científiques

Leire, Claudia i Mireia han creat Hidden Woman, amb la qual han arribat a la final del concurs internacional Technovation Girls 

App-visibilitzar dones Cs

Tres estudiants d’institut de Castelló han desenvolupat una aplicació mòbil per a donar a conéixer les dones científiques que la història ha oblidat o ha invisibilitzat. Elles són Claudia Marzal i les germanes Leire Belinchón i Mireia Belinchón. 

Hidden Woman té diversos continguts: per una part té biografies de dones científiques, tecnòlogues, enginyeres i matemàtiques d'ara i del passat, però també té jocs i un espai d'interacció social amb un xat, on es poden afegir amistats o marcar les científiques favorites.

La idea de les creadores és que l'aplicació arribe a instituts i escoles. Aquestes tres xiques, malgrat la seua joventut, tenen molt clar que volen dedicar-se a les ciències. Les tres formen part del grup Girls4STEM i participen en el concurs internacional Technovation Girls amb aquesta aplicació mòbil.

De moment han arribat a l'última fase del concurs, que té lloc als Estats Units i, si no fora per la Covid-19, anirien a Silicon Valley per a assistir presencialment a la final els dies 12 i 13 d’agost. 

També et pot interessar

stats