Tres turistes portugueses, ferides lleu en caure un arbre a la plaça del Mercat de València

L'Ajuntament demanarà un informe sobre l'estat dels arbres de la zona

L'arbre caigut aquest dimarts a València
L'arbre caigut aquest dimarts a València / Panaria

Tres turistes portugueses han resultat ferides lleu aquest dimarts per la caiguda d'un arbre a la plaça del Mercat de València, segons ha informat el Centre de Informació i Coordinació d'Emergències (CICU). Els serveis d'emergència han rebut l'avís a les 12:00 hores i han informat que en aquests moments es troben intervenint-hi. Les donen tenen 30, 43 i 50 anys i presenten ferides lleus, segons agrega el CICU.

Al lloc dels fets, en concret, s'ha desplaçat una unitat de SVB i també una infermera del SAMU, fora de servei, que "passava pel lloc" i que ha assistit també les tres ferides, que han demanat l'alta voluntària, sempre segons les mencionades fonts.

Badenas demana un informe sobre l'estat dels arbres

Sobre aquest episodi, el segon tinent d'alcalde i regidor de Parcs i Jardins, Juanma Badenas, ha assegurat que ha sigut "fortuït i imprevisible" i s'ha mostrat alleujat que només "han sigut ferides lleus". En tot cas, ha dit que demanaran "un informe sobre els fets, sobre l'estat de l'arbre caigut i una avaluació de tots els arbres de les mateixes característiques ubicats als voltants i en altres parts de la ciutat". D'aquesta manera, "extremarem les precaucions per a evitar que es torne a produir un episodi com aquest", ha dit.

Badenas ha argumentat que aquest tipus d'arbre pateix "recentment la sequera i les elevades temperatures", però sobretot "els atacs de plagues, que les afebleixen i faciliten la proliferació d'altres infeccions fúngiques i bacterianes, que podreixen els seus teixits".

En el cas de l'arbre caigut, des de la regidoria han detallat que s'havia produït la brotada de flors i fulles, per la qual cosa l'exemplar no es trobava en un "estat de regressió manifest", que oferira "indicis de fractura".

L'oposició acusa l'alcaldessa de "negacionisme"

Des de l'oposició, el PSPV ha lamentat els fets i ha denunciat el "negacionisme" de l'alcaldessa, María José Catalá: "És un perill públic i posa en qüestió la supervivència dels arbres, en plena celebració de la Capital Verda Europea". Els socialistes, després del fet ocorregut a la plaça del Mercat, han instat l'alcaldessa i l'equip de govern a "prendre's de veres el manteniment dels parcs i jardins i els efectes del canvi climàtic".

"Els para-sols han frenat el colp"

Ruth Álvarez, treballadora del Panaria ubicat sota l'arbre afectat, ha assegurat a À Punt com han sentit la gent cridar des de dins de l'establiment poc abans de les 14:00 hores. "Quan ens hem girat, hem vist com queia amb un gran soroll damunt de les taules", ha contat. Per sort, els para-sols han frenat el colp. Ella mateixa ha vist com les branques tocaven una de les persones que hi havia sota l'arbre en aquell moment, però "per sort no ha sigut res, la dona només estava un poc marejada". 

La cap de sala d'El Rincón del Mercat, Veslla Angelova, es trobava amb la seua companya dins del restaurant quan han sentit el soroll de l'arbre partint-se. "Pareixia que s'afonava el terra", ha assegurat. Les dues treballadores han eixit ràpidament de l'establiment, pensant que passava alguna cosa a la seua terrassa. "Hem vist l'arbre ja caigut i, per sort, estaven els para-sols", ha contat. Les encarregades dels dos establiments han ajudat les tres dones afectades, turistes portugueses que estaven de vacances que cridaven i ploraven, i han telefonat a emergències. 

Poc després ha arribat la policia, els serveis d'emergències i els bombers per a talar l'arbre. "En realitat ja estava prou inclinat, jo crec que ha acabat cedint", ha reflexionat la treballadora de Panaria. 

També et pot interessar

stats