Tres dies de dol, amb banderes a mig pal i sense actes fallers

La Generalitat ha estés al conjunt de la Comunitat Valenciana el dol oficial per l'incendi del barri de Campanar de València, que obligarà a suspendre actes com la Crida

L'edifici del barri de Campanar, l'endemà de l'incendi
L'edifici del barri de Campanar, l'endemà de l'incendi / Biel Aliño (Efe)

L'Ajuntament de València ha decretat tres dies de dol, en una moció acordada per unanimitat dels grups municipals que posa les banderes dels edificis municipals a mig pal, apagarà la il·luminació nocturna dels edificis oficials i suspendrà tots els actes fallers i esportius programats fins al migdia de diumenge. Això inclou la tradicional Crida, amb la qual es dona el tret d'eixida a les Falles des de les Torres dels Serrans, segons va avançar a la una de la matinada la Junta Central Fallera.

En el text que acompanya la moció, "la corporació municipal" es fa ressò del sentiment de tristor i dolor de les persones afectades, familiars, amics, coneguts i ciutadania en general" i transmet "el més sincer condol i solidaritat amb tots ells". Així mateix, agraeix "l'entrega i abnegació en el compliment del deute dels membres dels cossos i forces dels serveis de seguretat i emergències, molt especialment a bombers i policies locals, així com la col·laboració i el civisme i generositat mostrats per la ciutadania".

La Generalitat ha elaborat un decret per a estendre el dol oficial de tres dies a tota la Comunitat Valenciana. Mazón, que ha avançat la mesura a primera hora del matí, ha explicat des del centre de comandament que cada municipi tindrà autonomia per a decidir si manté o no els actes convocats per al cap de setmana.

El govern valencià aprovarà un segon decret, en coordinació amb l'Ajuntament de València, que inclourà una bateria de mesures econòmiques per a la restitució de la vida, els habitatges i els estris de les persones afectades pel foc.

També et pot interessar

stats