Tres de cada deu menors valencians pateixen sobrepés

Les causes podrien ser l'augment de consum d'aliments ultraprocessats i la falta de recursos econòmics.

VÍDEO | Tres de cada deu menors valencians pateixen sobrepés

Un 35% de menors espanyols tenen sobrepés. A la Comunitat Valenciana, el percentatge arribava quasi al 29% l'any 2017. Són dades de l'informe sobre l'estat mundial de la infància al 2019, que ha presentat Unicef en col·laboració amb la Gasol Fundation. L'augment de consum d'aliments ultraprocessats i la falta de recursos econòmics són alguns dels factors que han fet créixer aquest tipus de malnutrició.

Tot i que les xifres d'exercici físic entre els xiquets i adolescents en l'última dècada semblen haver-se incrementat, encara estan per sota de les recomanacions internacionals. Segons l'estudi Passos de la Gasol Foundation, el 63,6% dels xiquets i adolescents no compleixen les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) de fer 60 minuts al dia d'activitat física moderada o vigorosa. A més, l'excessiu temps dedicat a les pantalles (TV, ordinadors, telèfons i tauletes), juntament amb l'escassa disponibilitat d'espais (per exemple, parcs) i instal·lacions esportives adequades, segures i accessibles, són factors que formen part d'aquest entorn.

La disminució progressiva de la desnutrició infantil se solapa amb el ràpid creixement del sobrepés i l'obesitat infantil, que són també formes de malnutrició. El percentatge arriba quasi al 29% al nostre territori, segons les dades del Ministeri de Sanitat de 2017, i al 35% segons l'informe d'Unicef. Això situa l'estat espanyol en el lloc número 10 dels 41 països de l'OCDE.

Per a prevenir-ho, els experts insisteixen a cuidar quatre factors fonamentals: l'esport i activitat física, el descans, el benestar emocional i l'alimentació saludable.

També et pot interessar

stats