Tres de cada deu casos de coronovirus estan actius a la Comunitat Valenciana

En les últimes 24 hores han mort sis persones, cap d'elles en residències de majors, i s'han donat 171 altes.

Tres de cada deu casos de coronovirus estan actius a la Comunitat Valenciana
Tres de cada deu casos de coronovirus estan actius a la Comunitat Valenciana

Tres de cada deu casos de coronavirus estan actius a hores d'ara a la Comunitat Valenciana, segons les últimes dades que ha proporcionat aquest divendres la Conselleria de Sanitat. La consellera Ana Barceló ha confirmat que hi ha 3.999 contagis actius, el que representa un 29% del total, quan fa un mes el percentatge era del 90%.

Aquest divendres deixa 27 nous positus confirmats per PCR: un a la província de Castelló, 21 a la de València i 5 a la d’Alacant. A aquests cal afegir 196 més que s'han detectat mitjançant tests ràpids d'anticossos, el que eleva la xifra de contagis diaris a 223. Suposa un creixement de l'1,6% en l'acumulat respecte al dia anterior.

La xifra total de casos en tot el territori ascendeix a 13.507 (10.619 amb PCR i 2.888 amb test ràpid).

Les altes diàries disminueixen sensiblement respecte a dijous: se n'han notificat 171 de noves (davant les 263 de la jornada anterior). Per províncies, 19 persones han superat la malaltia a Castelló, 65 a Alacant i 87 a València. Suposa una crescuda del 2,1% respecte al balanç del dia anterior, i des de l'inici de la pandèmia s'han curat 8.181 persones.

Les morts cauen a la meitat en les últimes 24 hores: se n'han registrat sis, set menys que el dijous, i cap d'elles en residències de majors ni a la província de Castelló. Dos han tingut lloc a València i quatre a Alacant. L'increment percentual respecte al dia anterior és del 0,46%, quan el dijous va ser de l'1%. Des que va començar la crisi sanitària han perdut la vida 1.321 persones diagnosticades amb el virus.

El nombre d’hospitalitzacions continua disminuint: hi ha 537 persones hospitalitzades, 21 menys que dijous. D’aquestes, 50 són de la província de Castelló (11 a l’UCI), 150 de la d’Alacant (45 a l’UCI) i 337 de la de València (40 a l’UCI). A les unitats de cures intensives hi ha ara mateix 96 persones, dos menys que el dia anterior.

Fins ara, 2.580 professionals de la sanitat s’han contagiat amb el virus. D’ells, 1.815 ja estan donats d’alta i 765 són actius, segons les dades facilitades per la Conselleria.

Pel que fa al nombre de proves realitzades per a la detecció de coronavirus, entre PCR i tests ràpids, se n’han fet 194.196.

Barceló ha confirmat que el personal sanitari contractat per a donar suport als centres hospitalaris durant la crisi pel coronavirus estarà operatiu almenys sis mesos més, fins al 30 de novembre. I segons ha afegit, la Generalitat té previst contractar vora 200 places MIR i més de 80 infermers i infermeres.

Tornen a augmentar les residències amb casos

Sanitat ha precisat que a hores d’ara hi ha 70 geriàtrics amb casos actius de coronavirus, tres més que dijous (10 a la província de Castelló, 22 a la d’Alacant i 30 a la de València), mentre que es mantenen en 30 els que hi ha sota vigilància sanitària (9 a Castelló, 8 a Alacant i 13 a València).

També et pot interessar

stats