Tres detinguts per robatoris en l'estació de servei de l'AP-7 a Benicarló

Les víctimes eren principalment turistes que viatjaven a Espanya amb grans quantitats d'estris i diners

Un usuari alertava amb esta foto de robatoris a l'estació AP7 de Benicarló
Un usuari alertava amb esta foto de robatoris a l'estació AP-7 de Benicarló / Gonzalo G. (Google)

La Guàrdia Civil ha detingut tres persones, dos d'ells enviats a presó, en dos actuacions per la comissió de robatoris a l'interior de vehicles estacionats en àrees de descans de l'AP-7 al seu pas per la província de Castelló.

En la primera actuació el passat dia 2 de juliol, la Guàrdia Civil d'Orpesa va detindre dos homes que havien comés un furt a l'interior del vehicle de dos turistes en l'àrea de servei de Benicarló i havien fugit del lloc.

Els agents van localitzar el cotxe en l'àrea de servei de Cabanes quan es disposaven a robar una altra família francesa, i van ser detinguts in fraganti.

Ja en el lloc i després d'un registre del vehicle, els guàrdies civils van localitzar objectes personals, a més de nombroses joies valorades en més de 40.000 euros, tot això sostret en el robatori de Benicarló.

Una vegada detinguts, es va iniciar una investigació amb la qual s'han pogut relacionar a estes persones amb sis delictes més de similars característiques.

Els agents van comprovar que van emprar fins a tres vehicles diferents, falsificant la documentació. Per tot això, se'ls atribueixen els delictes de robatori, furt i falsedat documental.

La segona operació es va desenvolupar el 3 de juliol quan la Guàrdia Civil de Vinaròs realitzava serveis de prevenció de robatoris i furts en l'autopista AP-7 al seu pas per Benicarló.

Els agents van observar com un home forçava el pany de la porta del conductor d'un cotxe amb matrícula estrangera. Durant la seua fugida, va colpejar un dels agents. Finalment, va ser detingut i se li van imputar els delictes de robatori, desobediència greu i atemptat contra agent de l'autoritat.

El mateix modus operandi

En totes actuacions el modus operandi era el mateix. Mentre un observava i triava la víctima, principalment persones estrangeres, l'altre consumava el fet delictiu. Si bé a vegades esperaven que abandonaren el vehicle, altres vegades cometien el robatori amb les persones a l'interior, arribant a emprar la força si era necessari.

En altres ocasions circulaven en paral·lel a l'altre vehicle, els indicaven que tenien algun problema perquè detingueren la marxa. Una vegada estacionats s'aproximaven i de manera violenta accedien a l'interior, fent-se amb els efectes personals que podien, i fugien del lloc a gran velocitat.

Les víctimes eren principalment turistes, persones que viatjaven a Espanya amb grans quantitats d'estris i diners. La investigació continua oberta i tracta de localitzar a més víctimes.

També et pot interessar

stats