L'ONG Visió i Vida assegura que darrere d'un de cada tres casos de fracàs escolar hi ha problemes de visió

Una campanya de sensibilització indica també que quasi la quarta part dels xiquets de cinc a set anys ja és miop

Una professional de la salut visual fa proves a una xiqueta / À Punt NTC

Amb més de sis diòptries l'ull passa a tindre una alteració patològica que pot acabar en ceguesa. És un problema comença de menuts i preocupa molt en l'àmbit de l'òptica i la salut visual.

La campanya que ha presentat aquest dimarts l'ONG Visió i Vida assenyala que un de cada tres casos de fracàs escolar és degut a un problema de visió. “Si no tens unes bones habilitats visuals no pots treballar bé, no pots retindre bé i no pots aprendre bé”, assegura Vicente Montalvà, òptic optometrista. 

La campanya també indica que quasi la quarta part dels xiquets de cinc a set anys ja és miop. En el segment d'universitaris, ho són el 62,5%. I set de cada deu passa més de tres hores de cara a una pantalla després de les classes. 

Des de l'àmbit professional de l'òptica s'assenyala que cada volta tenim pitjor salut visual. Per això és fonamental la revisió de la vista infantil, tot i que no és una especialitat que s'ofereix a la sanitat pública, com reivindiquen des del Col·legi d'Òptics de València. 

Aquesta necessitat implica ajudes econòmiques perquè les famílies més vulnerables puguen comprar ulleres per a una bona salut visual.

També et pot interessar

stats