Tres anys i mig de presó per assaltar una joieria i emmanillar la propietària a Novelda

Quan la dona es va inclinar per a agafar un rellotge, un dels dos acusats la va subjectar pel coll amb el braç i la va immobilitzar per a lligar-li les mans i els peus amb cinta americana i cable elèctric

Rellotges en una ioieria
Rellotges en una ioieria / Shutterstock

L'Audiència d'Alacant ha condemnat dos homes a penes de tres anys i sis mesos de presó respectivament per assaltar una joieria de Novelda (Vinalopó Mitjà) i intentar robar articles per valor de més de 60.000 euros després d'emmanillar, retindre i amenaçar la propietària.

La sentència recull que el succés va tindre lloc al voltant de les 13:30 hores del 28 d'octubre del 2022, quan els dos acusats van entrar al cèntric establiment i van demanar a la propietària que els mostrara un rellotge de la marca Rolex que tenia a l'aparador amb la intenció de comprar-lo.

Quan la dona es va inclinar per a agafar el rellotge, un dels dos acusats es va abalançar sobre ella, la va subjectar pel coll amb el braç i la va immobilitzar a terra per a lligar-li les mans i els peus amb cinta americana i cable elèctric.

Després, la van amenaçar col·locant-li una navalla al coll i la van obligar que els entregarà les claus de l'establiment.

Tot seguit, tots dos acusats, de 27 i 46 anys, li van cobrir el cap amb una caputxa, la van traslladar a un despatx interior i van introduir les joies en una motxilla que portaven fins a arribar a reunir articles per valor de 60.000 euros, a més de diners en metàl·lic.

No obstant això, la sentència, dictada per un tribunal de la secció desena, relata que el robatori no va arribar a consumar-se gràcies a la ràpida intervenció de la Guàrdia Civil.

Segons la sentència, una patrulla es va personar a l'establiment mentre s'estava perpetrant l'assalt. Una amiga de la propietària, que parlava per telèfon amb ella quan els dos assaltants van accedir a la joieria, va alertar la policia.

Els agents van acudir a la joieria i van detindre els dos acusats dins, frustrant el robatori, després que la propietària de l'establiment poguera alliberar-se i obrir-los la porta.

Els dos processats van reconéixer els fets durant la celebració de la vista, el 13 de març. La sentència imposa a cadascun d'ells la pena de tres anys i sis mesos de privació de llibertat com a autors d'un delicte de robatori amb violència amb ús d'armes en establiment obert al públic en grau de temptativa.

No obstant això, els absol del delicte de detenció il·legal del qual també se'ls acusava perquè considera que la retenció de la propietària de l'establiment va tindre una duració limitada, entre 40 minuts i una hora.

La sentència és recurrible davant el Tribunal Superior de Justícia (TSJCV) en el termini de deu dies.

També et pot interessar

stats