Tres anys per a dos membres de La Manada per gravar la violació en els Santfermins

Els dos acusats van gravar set vídeos i van fer dues fotografies de la violació en grup.

Tres anys per a dos membres de La Manada per gravar la violació en els Santfermins
Tres anys per a dos membres de La Manada per gravar la violació en els Santfermins

La secció segona de l'Audiència de Navarra ha condemnat, com a autors d'un delicte contra la intimitat, a tres anys i tres mesos de presó i 5.670 euros de multa a dos dels cinc membres de La Manada per gravar la violació grupal perpetrada durant les festes de Sant Fermí de 2016. Els altres tres encausats han sigut absolts.

A l'abril de 2018 l'Audiència els va absoldre d'aquest delicte sense haver entrat a valorar les proves practicades en el juí. Aquesta decisió va ser revocada per la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de Navarra, que va ordenar a l'Audiència dictar sentència sobre aquest delicte. Per tant, aquest delicte se suma a les penes de les condemnes per violació.

Els dos acusats, Antonio Manuel Guerrero i Alfonso Cabezuelo, van gravar set vídeos i van fer dues fotografies de la violació grupal continuada perpetrada per ells i pels tres processats més.

En la sentència, que pot ser recorreguda, els magistrats han imposat les penes màximes de presó sol·licitades per les acusacions, la particular, exercida per la víctima, i les dues populars, exercitades pel govern foral i l'Ajuntament de Pamplona. També els han imposat la multa màxima, reclamada en aquest cas per les dues accions populars.

Els cinc membres de La Manada van ser condemnats a nou anys de presó cadascun per la violació en grup a una jove madrilenya en aquelles festes de Sant Fermí.

L'advocat de la defensa dels dos condemnats ja ha anunciat que presentarà recurs contra la sentència.

També et pot interessar

stats