Tres afectats nous per listeriosi a Andalusia situen la xifra total en 192

La Conselleria de Salut ha presentant una denúncia a la Fiscalia pel reenvasament dels productes de l’empresa Magrudis.

Tipus de carn que ha provocat els casos de listeriosi
Tipus de carn que ha provocat els casos de listeriosi / Arxiu. À Punt Mèdia

La Conselleria de Salut de la Junta d’Andalusia ha confirmat tres casos nous d’infecció per listèria, localitzats a Sevilla i Cadis. D’aquesta manera, el nombre de persones afectades se situa en 192 des que es va decretar l’alerta sanitària. 

La majoria de casos detectats se situen a la província de Sevilla (157), tanmateix també se'n troben a Huelva (17), Cadis (10), Màlaga (4) i Granada (4). 

Pel que fa als pacients ingressats en hospitals públics i privats amb sospita d’infecció per listeriosi, pugen a 102, 11 d’ells confirmats. 

L'empresa que va vendre la marca blanca afirma que compleix els protocols

La Conselleria de Salut ha presentant una denúncia a la Fiscalia pel reenvasament dels productes de l’empresa Magrudis i recorda que ha ampliat l’alerta a tots els productes d’aquesta empresa.

Per la seua banda, l'empresa Comercial Martínez León, assenyalada per vendre carn de l'empresa La Mechá contaminada de listèria i sense etiquetar, ha assegurat que compleix “estrictament els protocols de conservació i distribució que marca la normativa vigent”. 

En un comunicat, l'empresa ha aclarit que és una distribuïdora i que no fabrica cap producte. Ha afegit que els productes els va envasar i els va etiquetar Magrudis.

També et pot interessar

stats