Més de trenta interns protagonitzen una baralla multitudinària a la presó de Fontcalent

El sindicat ACAIP-UGT denuncia que no és un fet aïllat, ja que, entre 2021 i 2022 es van comptabilitzar 188 incidents 

Punt d'accés al Centre Penitenciari de Fontcalent, en una imatge d'arxiu
Punt d'accés al Centre Penitenciari de Fontcalent, en una imatge d'arxiu / À Punt NTC

Més de trenta interns van protagonitzar dimarts passat a la nit una baralla multitudinària al mòdul 4 del centre penitenciari de Fontcalent, segons ha informat el sindicat majoritari en presons, ACAIP-UGT. 

Diversos interns es van atrinxerar en una de les galeries per a propinar-li una pallissa a un altre reu amb pals de granera i cinturons. El sindicat han explicat que els funcionaris van acudir “amb celeritat” i van requerir l’ajuda de més companys però, així i tot, un treballador va resultar lesionat en rebre un colp a la mà. Malgrat l’aparatositat de la baralla –diuen–, cap intern va ser traslladat per la direcció del centre al mòdul d'aïllament i només van traslladar el pres agredit al mòdul 9 i el separaren de la població reclusa. 

ACAIP-UGT ha denunciat que aquest mòdul l'està emprant la direcció del centre penitenciari com un “calaix de sastre” on ingressen aquells interns que no s’estan adaptant “al règim de vida ordinari”. “Les instal·lacions estan deteriorades i als interns els resulta fàcil desmuntar elements estructurals que poden utilitzar-se com a armes”, han assegurat.

En aquest sentit, han afegit que la presó té un mòdul d’aïllament que continua tancat des de fa mesos. “No entenem com és que, després d’una baralla multitudinària, no van traslladar els interns al mòdul i es va optar únicament per ingressar el pres agredit al costat d’altres reus inadaptats”, han criticat. 

El sindicat ha recordat que no és un fet aïllat ja que, entre 2021 i 2022, es van comptabilitzar 188 incidents, dels quals el 80% es van saldar amb lesions de diferent consideració. 

També et pot interessar

stats