Trenta anys del Fons Valencià de Solidaritat

En tres dècades ha desenvolupat projectes de cooperació i desenvolupament a El Salvador, Bolívia i l'Equador, entre altres

El Fons Valencià de Solidaritat fa trenta anys / À Punt NTC

El 28 de novembre del 1992, tretze ajuntaments de les comarques centrals van decidir unir esforços per a treballar en projectes de cooperació i desenvolupament. Trenta anys després són 137 les entitats públiques que hi col·laboren, 128 ajuntaments i 9 mancomunitats que formen el Fons Valencià per la Solidaritat. L’entitat celebra aquest dilluns que fa tres dècades que treballa per a la transformació socioeconòmica de països empobrits a través de la cooperació internacional.

Segons el president, Álvaro Escorihuela, el Fons és una bona ferramenta perquè els municipis valencians puguen “aportar un granet d’arena mancomunadament per realitzar projectes de cooperació”. Amb els projectes que han dut a terme han canviat la vida de moltes persones d'El Salvador, Bolívia i l'Equador, diu. Per exemple, en aquest últim país ajudaren les dones que treballen la paja toquilla, és a dir, que confeccionen barrets de palla. 

Per la seua banda, la vicepresidenta del Fons, Verónica Ferri, explica que un dels projectes d’aquesta iniciativa va ajudar a crear associacions de municipis equivalents a les nostres mancomunitats, per a establir lligams i col·laboracions entre elles. 

Ambdós són conscients que queda molt per a fer, reconeixen, però tenen clar que granet a granet el municipalisme solidari valencià va fent camí. 

També et pot interessar

stats